Roeivereniging de Kop kent een aparte Jeugdafdeling

Jeugd

Er zijn vaste tijden waarop er met de jeugd en junioren geroeid wordt. Vanaf 10 jaar kan je gaan roeien en behoor je tot de jeugd. Tussen de 14 en 18 hoor je bij de junioren.

In de zomer wordt er twee keer per week geroeid. 

Doelstelling van de jeugdafdeling is het enthousiasmeren van de jeugd voor de roeisport door enerzijds het goed aanleren van de roeivaardigheden en het anderzijds aanbieden van een gezellige sociale omgeving met leeftijdgenoten.

Lesmethode

De roeilessen (praktijk en theorie) worden gegeven volgens de jeugdmethode van de KNRB. De jeugdleden worden hierbij volgens een bepaald stappenplan opgeleid. Van tijd tot tijd worden er examens afgelegd.

 

Recreatief of wedstrijd?

Je kan de roeisport beoefenen op recreatief niveau, dan betekent dat één of twee keer in de week kan roeien, alleen of met meerdere mensen in dezelfde boot. Recreatief roeien is altijd gezellig. Als je recreatief roeit dan kan je een examen doen op verschillende onderdelen voor het zogenaamde stickerdiploma. Als je het eenmaal een beetje kan, dan kan je ook jeugdwedstrijden gaan roeien. En mocht je daar aardigheid in hebben, dan kan je op een hoger niveau wedstrijden gaan roeien. Maar dan moet er natuurlijk wel veel getraind worden. Het resultaat van veel trainen is het opbouwen van een hoog niveau van techniek, conditie en kracht.

Het hele jaar door?

Zeker met de Nederlandse winters van de afgelopen jaren kan er doorgaans het hele jaar door geroeid worden.

In de wintermaanden is het voor de jeugd en junioren niet toegestaan om in eenmansboten te roeien en wordt er dan dus alleen geroeid in meermansboten. Bij bepaalde omstandigheden zoals vorst, en/of te harde wind mag er niet geroeid worden. Als dit van te voren duidelijk is dan wordt dit op de site aangegeven. Als alternatief wordt er ook wel een stuk theorie behandeld.

Extra activiteiten

Eind september wordt er een jeugdweekeind gehouden. Een heel weekeind op en rond het water.

Ook vraagt Sinterklaas elk jaar om of de roei-jeugd wil assisteren in de aankomst in Schagen.

 

Tevreden leden
0
Boten
0
Riemen
0

Let's join us

WORDT VANDAAG NOG LID!

De Inkopper

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief de Inkopper